Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Naptár

december 2009
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

még gyorsan...

2009.12.24. 23:47 :: danimonka

Sok-sok vidám perceket, órákat és boldog Karácsonyt!

 

5 komment

közeledik a K..áosz

2009.12.20. 00:49 :: danimonka

Csak hogy ne csak az otthoni postát szidjuk

A rendőrség beszigorított. Persze nem maradhattunk ki belőle, Danira is lesújtottak, mivel egy késő este fuvarozott egy itteni magyart és a 30 mérföld/órás sebességhatár helyett kemény 37 mph-val ment. Jött is a levél amelyben két lehetőség közül választhat:   A, 60 font büntetés+3 pont a jogsiba vagy   B, egyalkalmas kurzus ami a biztonságos vezetésről szól, ára 60 font (ebben az esetben nincs 3 büntetőpont a jogsiba). Legyen B. Időben vissza lett küldve a levél (nov 26.), méghozzá ajánlottan, másnapi kiszállítást kérve, blokk elrakva. Eltelt egy kis idő és jött a rendőrségtől egy újabb levél, hogy akkor fizessük be a büntetést és küldjük a jogsit... Felhívtam őket, hogy akkor most mégsincs az a lehetőség a kurzusról? Erre kiderült, hogy semmilyen levelet nem kaptak vissza (ezért automatikusan az A verzió lépett életbe). Nagyon rendes volt a rendőr(vagy mittudoménmilyen)bácsi a telefonban, mert elindította a B, verziót (vagyis átadta a kurzusszervezőknek (önmormányzat) az adatokat.) De közben engem érdekelt, hogy akkor miért fizettünk 5 fontot egy darab levélért, úgyhogy felhívtam a postát (dec 15). A válasz: most küldjük.

A patikában egy kissé elmérgesedett a helyzet... Sajna én már ott tartok, hogy rosszul vagyok amikor Kimet meglátom. Valami nem 100as nála. Már amikor visszamentem dolgozni feltünt, hogy amikor kérdezek tőle valamit nem a kérdésre válaszol. Az rendben, hogy több mint fél évig egyedül volt itt, mindenféle helyettessel, akiket nem érdekelte konkrétan a patika helyzete, ők általában csak az aznapi feladatra koncentrálnak (legtöbbször nem is a cégnek dolgoznak, hanem külsősök). Ezért Kim megszokta, hogy ő irányít és azt is természetesenek veszi, hogy ha egyedül ő tudja X.Y-ról, hogy akkor most nyaralni megy, csak 2 hét múlva jön a gyógyszeréért, vagy épp ezért hamarabb kell megrendelni a receptjét stb és ezt velem nem közli. Ez csak akkor gáz persze ha valahogy belekerülök a képbe (mondjuk valami változás van és épp én veszem fel a telefont). Azt határozottan kijelenthetem, hogy nagyon sok mindent ráhagyok, nem bolygatom meg, csinálja a saját rendszere szerint, még ha nem tűnik logikusnak nekem. Viszont amit csütörtökön csinált az kissé túlzás volt. Konkrétan segítségre lett volna szükségem, mert egyszerre kellett volna azonnal megcsinálni 2 dolgot (visszajött egy drogos+a szállítót kellett volna hívni sürgősen). Erre kértem Kimet, hogy felhívnád Ian-t, mire ő elkezdett hatalmas hanggal magyarázni (mindent megmagyaráz, mégha hatalmas baromság is), hogy neki rengeteg dolga van és folytatta a reggel megérkezett gyógyszerek polcrapakolását... megnyúlt a pofám rendesen. Nem ez volt az első eset, de ez volt a legegyértelműbb. Általában nem is vettem fel eddig, de ez így szerintem nem működik. (Kicsit "poénos", hogy pont pár héttel ezelőtt egy kedves ismerősömnek írtam ímélben, hogy itt működik a csapatmunka... hát ez jelenleg úgy néz ki, hogy nem). Tényleg nem tudom, hogy most szimplán a korom miatt nem hajlandó azt csinálni amit kérek, vagy mert külföldi vagyok vagy már annyira pánikol a sok tennivaló miatt hogy ez így nyílvánul meg... Mivel ez így nem mehet tovább beszéltem Daviddel. Először furán éreztem magam, de mivel egyértelműen azt érzem, hogy erről jobb ha kettőnkön kívűl más is tud, úgy gondolom jól döntöttem. Persze első körben kettőnknek kell ezt megoldani, ez még ránk vár (vagyis le kell ülni megbeszélni... érdekes lesz), aztán meg majd meglátjuk. Mondjuk egyáltalán nem csodálkozom miért nem maradt itt egy vezető se... és Davidnek is volt egy olyan mondata, hogy érti miről beszélek...

Koncert

Fantasztikus volt. Dani valamelyik bulin találkozott - többek között - egy magyar lánnyal, aki vigyázott Zsomira amíg mi szórakoztunk. Nem volt semmi probléma. A koncerten 1x visszatapsoltuk a zenekart és akkor játszották az előző bejegyzésben bearkott számot... jó volt együtt énekelni a közönséggel :) ja,a közönség. Daninak volt egy olyan - kissé túlzott - megjegyzése, hogy mi képviseltük az 50 év alatti korosztályt :))) Jó volt egy kis kultúrát hallgatni.

 

2 komment

2009.12.12. 23:55 :: danimonka

Rohamosan közeledik a Karácsony... nem hiszem, hogy csak én érezném így :) Biztos, hogy csak 24 órából áll egy nap?

Összecsapok

Szabi előtt betörtek a patikába (csak idő kérdése volt szerintem), nem volt mázlim, mert Kim pont (egyszer) később (értsd: időben) jött be, vagyis hamarabb voltam ott... A klotyó ablakát törték be (miután felfeszítették a hálórácsot, majd széthúzták a nagyobb rácsot (pici ablakról van szó). De mivel semmit nem vittek el, arra gondoltunk, hogy összetévesztették a mellettünk levő kisbolttal (hátul egymás után vannak ezek a kisablakok). Érdekes volt gumikesztyűben dolgozni az ujjlenyomatok miatt... mondjuk kihagytam volna. A szabi alatt megvolt a karácsonyi munkavacsi, amire általában mindig azt érzem, hogy egy hatökrös kocsival se tudnának elvonszolni, de menni kell, úgy illik, meg hát azért az ingyenkaja se rossz, aztán mindig kellemesen csalódok. Négyen voltunk, Kim, Ann, Stephen (Ann férje, ő is a cégnél dolgozik, szállító) meg én. Nem volt az a fergetegesen jó, de nem volt vészes.

Szabi: iszonyú jóóóó! Valahogy el bírom viselni ezt az itthonlétet :))) Zsomi túl van egy masszív orrfolyásos, nyűgös időszakon, eljutottunk oda, hogy átköltöztettük a kisszobába. Nagyon fura, úgy megszoktam, hogy ott volt mellettünk. Nincsenek problémák az alvással (kivéve az orrfolyós időszak alatt), de olyan jó volt arra ébredni, hogy ott csücsül a kiságyban és mesélget pocakmacinak (vagyis gügyörészik). Mondjuk a kiságy rácsa pont mellettem volt és most hogy nincs ott, jöttem rá, hogy a rácsok baromi nyomasztóak voltak... (mai eszemmel biztos, hogy 3 oldalas kiságyat vennék (kivehetős oldallal)). Átköltözés óta a jóéjtpuszi után van egy kis méltatlankodás, ami egy "baba felhördülésnek" felel meg, majd a következő pillanatban már csönd és szundi 6-ig. Egyre többet lehet vele játszani. Pl elbújok, de úgy, hogy még épp látott, amire hatalmas iramban mászni kezd utánam és nagyokat kacarászik :) Ma voltunk a helyi kocsmában (George IV) gyerek-mikulásozni. Érdekes, mert a facebookon találkoztam vele (bejelöltem a kocsmáros nénit, mégiscsak ismerem)  :)  és ott is meghírdette. Zsomi nagyon élvezte, mászkált mindenhova:

Jött a Mikulás is, de az ajándékosztás után (merthogy előtte az anyukák, apukák által hozott, névreszóló csomagocskákat begyüjtötték) olyan gyorsan eltünt, hogy nem tudtam lefényképezni Zsomival, pedig tetszett neki a manós jelmez (a manók segítenek a Mikulásnak)  :) 

Megtört a jég, megyünk Danival koncertre. Ennek az az előzménye, hogy már két éve terveztem, hogy el kéne menni Maddy Prior koncertre, de nem jött össze (költözés, majd szülési időpont miatt... pedig tavaly mehettünk volna) :) Idén viszont nem Maddy Prior lesz, hanem Steeleye Span! Egy folk-rock stílusban játszó angol zenekar, akik a 40 éves fennállásukat ünneplik ezzel a koncertkörúttal (Maddy Prior az énekesük volt egy ideig). nagyon kíváncsi vagyok milyen hangulatú lesz maga a koncert, nagyon szeretem őket, még az is elképzelhető, hogy csápolnék nekik (ezen most röhögni kell)  :))) Ízelítőül itt egy 1975-ös felvétel az egyik leghíresebb dalukról (-1 éves voltam akkor hihi)

 

2 komment

süti beállítások módosítása