Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Naptár

augusztus 2009
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

játééék

2009.08.29. 05:15 :: danimonka

Imádok játszani! Nagyon-nagyon köszönöm a meghívást Christine! Nem tudok ellenállni, most így éjjel fél egykor... úgyhogy nekiálltam lapozni. A játék abból áll, hogy az éppen olvasott könyv 161 oldalának 5. mondatát írjam le, majd invitáljak meg további 5 embert, hogy tegyenek hasonlóan. A nagy lelkesedésem némi akadályba ütközött, ugyanis már az fejtörést okozott, hogy melyik könyvről legyen is szó (de sajnálom, hogy nem akkor ért el ez a játék, amikor itthon voltam szülési szabadságon), ugyanis van befejezetlen, van még épp nem elkezedett (jó-jó, tudom, ez nem ér), van csak épp félretett, aztán van a mesekönyv stb stb. Aztán a "sok szék közül a földre ültem", ui. az egyikben nem volt 161 oldal, a másikban pont 2 mondat volt (vége egy fejezetnek),a harmadikban... hát, na majd leírom.

A poén kedvéért leírom az éppen olvasott egyik mesekönyv 161 oldalán olvasható 2 mondatot:

"Az estélyen a királyfi le sem vette szemét a gyönyörű szép, ismeretlen leányról. Azonnal beleszeretett és egész éjjel csak vele táncolt."

Hogy miért írom le mégis (úgymond játékon kívűl)? Mert előbújt belőlem a nagy romantika. Ma vagyunk 5 éve házasok Danival (pontosabban 57 perccel ezelőtt volt az a ma). És egy skót táncházban jöttünk össze. Persze erősen sántít a hasonlat (nemcsak a gyönyörűszép miatt ;) mert nem estély volt, hanem egy teljesen közönséges hétfő este, a Vörösmarty utcában, ahol minden hétfőn egy skót nő tanítgatta az ugrálni vágyókat. A barátnőmmel persze elkéstünk aznap, és mivel tél volt, nekem cipőt is kellett cserélnem. Mivel már épp magyarázás volt és kétsoros táncnak indult (fiúk a lányokkal szemben), úgy jött ki a lépés, hogy barátosnémat beállították Danival szemben. Közben befutott egy másik fiú, aki 2 méter magas, emiatt nem akaródzott beállnom (neki se nagyon), de Debby, a tanár nem foglalkozott ezzel, nem volt mese be kellett állnunk. A magyarázás közben, magas barátunk megfogta Dani vállát és egy laza mozdulattal helyetcserélt vele. Ez azt eredményezte, hogy Danival párok lettünk :) nem tudom mi járt akkor Dani fejében, de azután a tánc után már végig együtt táncoltunk (nemcsak aznap este, hanem később is). (Az első tánc után Dani megkérdezte, hogy lenne-e kedvem a következőt is vele táncolni. Próbáltam iszonyat semleges arcot vágni, amire - felhúzott szemöldökkel egy erőltetett "miértne" hangsúllyal - kinyögtem, hogy "jó, rendben" ... miközben kb ez volt bennem: igeeeeeen). Szóval a királyfi stimmel :)))

Öt évvel ezelőtt... hmm, de sűrű volt az nap... najó, most nem megyek bele. Így is elkanyarodtam a játéktól.

Szóval, maradjunk a szabályoknál. Ezzel egy baj van... nagyon kiábrándító leszek... ugyanis az épp forgatott könyvem (ha a hétköznapra gondolok és a legtöbbet kézbentartott irományra, akkor) az a BNF (British National Formulary, vagy mondhatnám gyakorlatiasan a brit "gyógyszergyűjtemény" vagy kompendium). És a 161 oldal 5. mondata - bármennyire nem szeretném leírni, de - így hangzik:

"Each metered inhalation of Symbicort 200/6 delivers the same quantity of budesonide as a 200-microgam metered inhalation of Pulmicort Turbohaler and of formoterol fumarate as a 4.5-microgam metered inhalation of Oxis 6 Turbohaler."

Ugye nem fogtok kerülni legközelebb hasonló játékokkal? Mert ha igen, akkor még ráadásul azt is bánhatom, hogy fél óráig küszködtem ezzel a mondatbeírással...

A további 5 potenciális játékosjelöltem:

Eszti, Anyamadár, Atti, Bea, Vera

5 komment

első hét..

2009.08.23. 23:01 :: danimonka

eltelt. Nem volt olyan vészes. Azt hiszem ebben megint fordítva működök... sokfelé hallottam, amikor visszament dolgozni az anyuka, hogy az elején nagyon rossz volt... hát nekem nem az elején... majd akkor, amikor télen sötétben megyek meg jövök... amikor a "megint menni kell" érzés olyan keserűen rátelepszik az emberre, miközben annyira de annyira itthonmaradna. Na, de ez van. Amúgy tényleg nem vészes, mert 9-től 5-ig vagyok, hétfőtől péntekig. Kimmel vagyok zömében, van egy másik asszisztens is, de ő napi 3 órára jön be, besegíteni. Persze az adminisztráció el van rontva, majd ki kell találni valamit...

Most csak ennyire futja.

3 komment

Bradfordi piacon

2009.08.23. 00:07 :: danimonka

Ugyanúgy, mint minden szombaton, ma is bement a piacra. Dani is. De ma nem futottak össze. Pedig megörültek egymásnak ha találkoztak. Olyankor egy szál cigi, kis beszélgetés. Mintha Magyarországon lettek volna. Ez volt fontos neki is, de nem mondta. Buszvezető volt Leeds-ben. Előtte sokfelé járt a világban, hol kamiont, hol távolsági buszt vezetve. Most az engedélyt várta a DVLA-tól (többek között a jogsikat kiadó hivatal), hogy akkor most vezethet-e még. Volt egy infarktusa tavaly. Egyedül volt itt. Családja otthon. Péntekenként és vasárnaponként is lejárt a klubba. Beszélgetni, kártyázni az öregekkel. Ő volt az aki oldotta a feszültséget, amikor "nagy" ellentétek voltak a gyűlésen (a klubban).

A piacról már nem ment haza. Összeesett. 56 éves volt.

Isten veled Tibor, nagyon fogsz hiányozni nekünk.

4 komment

Most így éjjel negyed 2-kor...

2009.08.22. 02:15 :: danimonka

5 komment

nyaraltunk

2009.08.16. 00:47 :: danimonka

Nagyon jó volt. A blogírásra nem maradt idő, már az indulás előtt sem igazán (megint szerettem volna visszaszámlálót...), de annyira meg kellett tervezni az utat, hogy lényegében az otthon töltött időt se terveztük meg rendesen előre (csak nagyjából).

Az út

Egyszer már megtettük, de akkor az ellenkező irányban és csak ketten. :) 27-én délután indultunk Kingston-upon-Hull-ba, ahol egy hatalmas komppal átkeltünk Rotterdamba, egy éjszaka alatt. Dani sokat gondolkodott a doveri átkelésen, de én nem mertem volna bevállalni az éjszakás autózást Zsomival. Érdekes világ ez a komp. Tele üzletemberrel, turistával, kalandkeresőkkel. Amikor idefelé jöttünk, akkor jó volt bebarangolni, kimenni a tetejére. Most a kabin kivételével semmit nem láttam az egészből (nem bántam annyira. Zsomi átaludta az egészet... talán még a ringatózás is segített ebben) Így másnap reggel 8 óra körül nekivágtunk a következő célállomásnak, ami Ilmenau volt, Thüringiában, ahol kedves barátainknál tölthettük a következő éjszakát (ahol ráadásul még szendvicsekkel is elláttak rákövetkező napra!). Ez kb 9 órás út volt, kisebb - de persze többszöri - eltévedésekkel (neeem, nem én... a gps volt... elég nehezen értettem meg Danival, hogy esetleg lassítsunk a lekanyarodásoknál, mert a kütyüvel nem vagyunk összhangban. Bár mentségünkre legyen mondva, néha tényleg nagy marhaságot mutatott. De a nagy kedvencünk az volt, amikor beállítottuk magyar nyelvűre és a hangot is bekapcsoltuk (ami nincs rajta persze, csak ha külön fizetünk érte).  Először azt hittük hollandul beszél (a holland városok nevei miatt), aztán jó pár kilométer után leesett, hogy angolul ejti ki a magyar szavakat... írtó vicces volt, jót szórakoztunk. Egy pár példa: fordzsuldzson dzsobra, kovessze... (a hangsúlyok aláhúzva). Aztán a 3. napon várt a leghosszabb rész, kb 12-13 óra, Budapestig. Este fél 9-re érkeztünk meg, Zsomi szegénykém nagyon nyűgös volt (nem csodálom). Úgy terveztük, hogy az ezutáni (illetve a hazaindulás előtti) napon ne üljön autóba. Így is csodálkozom, hogy nem lett elege az autósülésből :)

Otthon

Ahogy ilyenkor lenni szokott: sűrű (pedig egy félreszervezésnek köszönhetően volt egy nap, amikor teljesen egyedül voltam Zsomival... Azt hiszem nem láttam át a dolgot rendesen, jobban is megszervezhettem volna) Aznap akkorát sétáltam Zsomival, hogy mindkét talpam vízhólyagos lett (nagy élvezet...), de ennyi legyen a legnagyobb bajom :) Pest után Miskolc ("dédinagyi") ahonnan kicsit nehezünkre esett továbbutazni a várvavárt táborig, Teresztenyére (pedig az volt a cél). Úgyhogy egy napot lefaragva elmentünk a barlangfürdőbe. Számomra ez volt a nyaralás csúcspontja! Olyan időben vízben lubickolni a legjobb :) Zsomi is élvezte.

Teresztenye

Egy pici falu, Aggtelektől nem messze. Rengeteg embert el tudnak szállásolni, a környék festői, nyugi van. Dani zenésztársai szervezik ezt a tábort, 2-3 évente, zenélni nagyon szerető emberkék gyűlnek össze, egy hétig próbálnak, majd valahol a környéken (műv.ház, intézmény stb) előadják. Főleg népzenéket adnak elő, de a világ nagyon sok részéről (pl a fiatalok afrikai ritmusokat énekeltek). A nem zenélő társaknak, gyerekeknek pedig mindenféle kézműves lehetőségek vannak (szövés, agyagozás, batikolás, polófestés, gyöngyfűzés stb). Ha jól emlékszem 2001-ben voltunk először. Számunkra 2006-ban volt a legjobb. Hogy miért pont akkor, arra még nem jöttünk rá. Most se volt rossz, csak egy kicsit elszakadva éreztük magunkat... (mondjuk a táborozók 90%-a német, mert az egyik zenekari tag régi zenésztársai jönnek ilyenkor Magyarországra) Nagyon jófejek, annak ellenére is, hogy engem zavar, hogy csak angolul tudunk velük beszélgetni (és nem mindenki beszél angolul). A kedvencem a koncert utáni örömzenélés, ilyenkor rendes táncházat tartunk, aki tud valami táncot, az megtanítja a vállalkozókedvűeket...

... most épp megint nem sikerül képeket feltölteni... több órája próbálom és még az első 5-öt se sikerül a picasára... grrrrrrr... (pedig új hónap van, az állítólagos túlhasználásom már nem számít, mert újból indult...)

Az egész nyaralás egy "haranggörbével" jellemezhető, mert innen az eddigi állomások újra jöttek, csak visszafelé: Miskolc, Pest majd Ilmenau és végül a hajó. Zsomi minden éjszakát átaludt (komolyan mázlisták vagyunk), most aludt először hason és megjelent egy icipici fogacska (bal alsó 1-es).

Holnapután indul a munka... nem tudom, hogy sikerül majd blogot írnom, mennyi időm lesz, majd megpróbálom, valahogy.

A képekkel még adós vagyok... azok jobban elmesélik a nyaralást :)

 

5 komment

süti beállítások módosítása