Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

játééék

2009.08.29. 05:15 :: danimonka

Imádok játszani! Nagyon-nagyon köszönöm a meghívást Christine! Nem tudok ellenállni, most így éjjel fél egykor... úgyhogy nekiálltam lapozni. A játék abból áll, hogy az éppen olvasott könyv 161 oldalának 5. mondatát írjam le, majd invitáljak meg további 5 embert, hogy tegyenek hasonlóan. A nagy lelkesedésem némi akadályba ütközött, ugyanis már az fejtörést okozott, hogy melyik könyvről legyen is szó (de sajnálom, hogy nem akkor ért el ez a játék, amikor itthon voltam szülési szabadságon), ugyanis van befejezetlen, van még épp nem elkezedett (jó-jó, tudom, ez nem ér), van csak épp félretett, aztán van a mesekönyv stb stb. Aztán a "sok szék közül a földre ültem", ui. az egyikben nem volt 161 oldal, a másikban pont 2 mondat volt (vége egy fejezetnek),a harmadikban... hát, na majd leírom.

A poén kedvéért leírom az éppen olvasott egyik mesekönyv 161 oldalán olvasható 2 mondatot:

"Az estélyen a királyfi le sem vette szemét a gyönyörű szép, ismeretlen leányról. Azonnal beleszeretett és egész éjjel csak vele táncolt."

Hogy miért írom le mégis (úgymond játékon kívűl)? Mert előbújt belőlem a nagy romantika. Ma vagyunk 5 éve házasok Danival (pontosabban 57 perccel ezelőtt volt az a ma). És egy skót táncházban jöttünk össze. Persze erősen sántít a hasonlat (nemcsak a gyönyörűszép miatt ;) mert nem estély volt, hanem egy teljesen közönséges hétfő este, a Vörösmarty utcában, ahol minden hétfőn egy skót nő tanítgatta az ugrálni vágyókat. A barátnőmmel persze elkéstünk aznap, és mivel tél volt, nekem cipőt is kellett cserélnem. Mivel már épp magyarázás volt és kétsoros táncnak indult (fiúk a lányokkal szemben), úgy jött ki a lépés, hogy barátosnémat beállították Danival szemben. Közben befutott egy másik fiú, aki 2 méter magas, emiatt nem akaródzott beállnom (neki se nagyon), de Debby, a tanár nem foglalkozott ezzel, nem volt mese be kellett állnunk. A magyarázás közben, magas barátunk megfogta Dani vállát és egy laza mozdulattal helyetcserélt vele. Ez azt eredményezte, hogy Danival párok lettünk :) nem tudom mi járt akkor Dani fejében, de azután a tánc után már végig együtt táncoltunk (nemcsak aznap este, hanem később is). (Az első tánc után Dani megkérdezte, hogy lenne-e kedvem a következőt is vele táncolni. Próbáltam iszonyat semleges arcot vágni, amire - felhúzott szemöldökkel egy erőltetett "miértne" hangsúllyal - kinyögtem, hogy "jó, rendben" ... miközben kb ez volt bennem: igeeeeeen). Szóval a királyfi stimmel :)))

Öt évvel ezelőtt... hmm, de sűrű volt az nap... najó, most nem megyek bele. Így is elkanyarodtam a játéktól.

Szóval, maradjunk a szabályoknál. Ezzel egy baj van... nagyon kiábrándító leszek... ugyanis az épp forgatott könyvem (ha a hétköznapra gondolok és a legtöbbet kézbentartott irományra, akkor) az a BNF (British National Formulary, vagy mondhatnám gyakorlatiasan a brit "gyógyszergyűjtemény" vagy kompendium). És a 161 oldal 5. mondata - bármennyire nem szeretném leírni, de - így hangzik:

"Each metered inhalation of Symbicort 200/6 delivers the same quantity of budesonide as a 200-microgam metered inhalation of Pulmicort Turbohaler and of formoterol fumarate as a 4.5-microgam metered inhalation of Oxis 6 Turbohaler."

Ugye nem fogtok kerülni legközelebb hasonló játékokkal? Mert ha igen, akkor még ráadásul azt is bánhatom, hogy fél óráig küszködtem ezzel a mondatbeírással...

A további 5 potenciális játékosjelöltem:

Eszti, Anyamadár, Atti, Bea, Vera

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://danimonka.blog.hu/api/trackback/id/tr221345498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2009.08.29. 05:57:03

Boldog évfordulót :)

Ez nagyon romantikus :))

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2009.08.29. 08:21:58

Boldog evfordulot nektek! Es mivel ilyen lelkes vagy mar be is kerultel a kiszemelt aldozataim koze a kovetkezo jatekra. :-)))) Csak meg meg kell szulnom hozza a sajat blogbejegyzesemet is. :-))

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2009.08.29. 08:48:34

Tehát akkor hivatalosan is:
Van nálam egy játék, kérlek nézz be hozzám, ha van kedved egy kicsit játszani. :-))

adambaba 2009.08.29. 14:22:37

Szia!

Gratula!
Már fél órája elemzem a mondatot,de csak addig jutottam el ,hogy az asthma gyógyszerekról lehet szó és az arányairól befúváskor. :P :D (vagy mi..)
Ja Ancsipancsi volnék. :D
Üdv.

danimonka 2009.09.07. 00:23:21

@Ziebi: köszi :)

@ChristineK: köszi, igyekszem, már elolvastam, hamarosan talán sikerül megírnom (már gondolkodok a válaszokon) :)))

@adambaba: Szia! Üdvözöllek! és köszi :))) Igen, asztma, az stimmel. Leegyszerűsítve csak annyiról van szó, hogy az A/B hatása ugyanaz, mint az "A" és a "B" hatása együtt. (Mellesleg csak most néztem meg konkrétan mit írtam le. Na, legalább ennyi előnye volt) :D
süti beállítások módosítása