Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Naptár

2010
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

brrrrrr

2010.02.11. 23:41 :: danimonka

 Zsomi valamiért belázasodott tegnap éjszaka. Két óránként felébredt. Nem volt nyügös, csak kissé elesett. Kapott lázcsillapítót, a nap folyamán hol lejjebb ment a hőemelkedés, hol följebb. De nem volt rosszkedvű, lehangolt. Játszott is, nevetgélt. Remélem a következő éjszakát át fogja aludni... csak most meg leállt a bojlerünk, ami a fűtést és a melegvizet biztosítaná... Dani hívta a tulajt (este 9-kor), holnap reggel jön. Próbáltuk újraindítani, de mindig leállt. Egyszer már jártunk így, Sam - a tulaj - rögtön jött, hívta a papáját, aki megbirizgálta (2007-es bojler, szóval nem öreg darab!). Őszintén megmondták, hogy fogalmuk sincs mitől indult el újra, de működött. Azóta előfordult, hogy leállt, de sikerült újraindítani. Most viszont hiába... kezd hideg lenni... most van 19 fok... :S Kint állítólag 2 fok van. Beüzemeljük a fürdőszobát felmelegítő elektromos fűtőszütyit (meleg levegőt fúj). Remélem Sam megy majd valamire holnap reggel...

 

 

5 komment

megint egy elkapott tv műsor

2010.02.09. 23:42 :: danimonka

 Én a gép előtt görnyedve (ímél+cset+hírek), Dani ugrál az összes 5 csatorna között, amitől oda se nézve is bekattanok (Zsomi fönt alszik), mikor hirtelen meglátom Jo Frost-ot a Channel4 adón. Gyorsan kiálltok: "na, itt állj meg! Ez jó, tudod, ő a szupernani." (Fogalmam se volt, hogy így hívják, csak arcról ismertem fel) De tényleg szeretem a műsorát, nagyon sok érdekes dolgot lehet belőle tanulni. Zömében problémás gyerekeket kezel, ahol a szülő totál kétségbeesve fordul hozzá segítségért. (A mostani részben pl egy 4 éves kislány evés-visszautasítása az egyik téma, a másik pedig egy 13 körüli lány önértékelési zavara). De konkrétan arról a kísérletről szeretnék írni, ami szintén ugyanebben a műsorban volt. 10 év körüli fiúkat kértek meg, hogy számítógépes játékkal játszanak 20 percig. (Gondolom nem kellett győzködni őket) Két csoport volt. Az egyik - legyen 1-es - csoport focit játszott a gépen, a másik (2.) pedig eléggé agresszív játékot kapott (lövöldözős, verekedős). Az eltelt idő után mindegyikőjüket behívták egy szobába (külön-külön), ahol szembe velük ült egy ember. Valamiről beszélgettek, miközben "véletlenül" ez az ember leverte az asztalon levő ceruzatartót. Azok a fiúk, akik "fociztak", mind rögtön ugrottak és segítettek felvenni a tollakat a földről. A 2. csoportba tartozók ülvemaradtak. A foci a csapatmunkát erősítette, az agresszív játékról pedig nem kell írnom... Jo kiemelte, hogy mennyire a szülő felelőssége, hogy mit enged játszani a gyerekének. (Tudom nem mondtam ezzel semmi újat, csak a kísérlet annyira megfogott).

Ja, még egy érdekes dolog. Hébe-hóba sikerül pár mondatot olvasnom az aktuálisan olvasott könyvből, ami Boglarka Hadinger (tippem szerint osztrák pszichológus): Bátorság az élethez - Hogyan bátorítsuk gyermekeinket önbecsülésük erősítésére című könyve. Nekem igencsak az újdonság erejével hatott ez a rész:

"S nagyon fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmüket a következőkre: empirikus kutatások eredményei azt mutatják, hogy a lányok sokkal gyorsabban elfelejtik a pozitív visszajelzéseket, mint a fiúk. Ezért a lányok elismerésre méltó cselekedeteire gyakrabban kell dícsérettel reagálnunk, mint a fiúkéira."

 Gondoltátok volna? :)

 

3 komment

süti beállítások módosítása