Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

Farmbolt, nyugi, sajtzabáló, tavaszelő

2010.03.05. 00:11 :: danimonka

 Felfedeztünk egy - valószínűleg X éve működő - farmot, ahol farmbolt van és össze is szedtünk minden indítatásunkat és bátorságunkat, hogy végre el is menjünk és megnézzük. Tetszett. A választék zöme húsra koncentrálódik (de abból nagyon sok féle. Dani ki is nézett egy fogoly-receptet), viszont ami teljesen elkötelezett minket a bolt mellett, hogy 2 liter tej 0.99 penny (teszkóban 3,4 l kerül 2,25-be, vagyis megéri... főleg olyan tejeseknél mint nálunk).

A hét elején kijött a herpeszem :( általában sikerül időben elcsípni és nem fejlődik ki túlságosan, de ez most valahogy masszívan feldagadt és fájt, tisztára Angelina Jolie szám lett :D tiszta élvezet volt így betegek elé állnom. Képzelhetitek... Ne, inkább ne.

Érdekes hetem van bent, Kim szabin van (Spanyolországba mentek), viszont a hajcsárom (Cluster lead - aki az asszisztensek szabiját (is) kezeli, többek között) elszúrta, mert aki helyettesítené (nálunk van a gépben, viszont nem nálunk dolgozik), őt is pont szabira engedte. Szóval nagyon sokáig nem talált senkit és ezt úgy kezelte, mintha nekem kéne ezt megoldanom (ez már a vicc kategória). Aztán annyira nem lehetett megoldani, hogy ő maga jött. Kedden elég mérges voltam rá, mert folyamatosan nyomatja a(z) MUR-t (medicines use review, lényegében be kell ülnöm a konzultációs szobába a beteggel és el kell vele beszélgetnem a gyógyszereiről) és hetente minimum 2 murt kell csinálnom, erre kedden csak kierőszakolt 2-t (egy nap alatt) és nem lettem kész a dolgaimmal. Dani meg Zsomi jött értem 5-re, erre odaszólt, hogy akkor most ő elmegy (bezártunk már csak papírmunkával voltam elmaradva), mert úgyis itt van a férjem és be tudok vele zárni... A jóédes pics... aranyos, nem? Ma meg egy másik brancsból jött egy asszisztens (a szállítónk nekik is dolgozik, szóval ismerték egymást) és azt hittem végigröhögöm a napot. Mindketten ázsiaiak és nagyon nehezen értem meg az ő kiejtésüket, szóval azt hiszem Ash (a szállítónk) hozta fel Kimet, mint témát és most szabadjára engedte a véleményét :D pontosan nem tudnám megmondani milyen jelzőket mondott Kimre (egyedül a "bossy"-t értettem), de mondta nekem, hogy el sem tudja képzelni, hogy tudok vele kijönni. :D meg az asszisztens mondta, hogy hallott dolgokat, de ugye nem ismeri. Erre Ash bőszen mondta: na, minden igaz. :D A nap végére viszont egészen elkenődtem, mert most megtapasztalhattam, hogy mennyire jól működHETne az egész... Egyszerűen nem értem, hogy Kim miért ennyire szűklátókörű és nem nyitott más dolgokra (mindemellett kapkod). Van egy jópár dolog, amit nem úgy kéne csinálnia, mert nem az az előírás... Most elkezdjem a főnökösködőset vagy hagyjam és akkor béke lesz? 

Zsomi. Tudjátok hogy ébreszt? Átszól a szobájából, amikor meghallja hogy a rádió bekapcsolt, hogy "apa?" (a végén felemelve a hangsúlyt). Reggelire a 2 dl tej és a tejbepapi után követeli a sajtot meg a pirítóst. De a sajt az abszolút kedvenc. Ma vacsoránál Dani megkérte Zsomit (épp az ölemben tartottam a konyhában), hogy fogja meg a sajtot (he-he, kecskére káposztát), persze átment kisegérbe... de a vacsi után még mindig sajtot követelt.

 

Fotózás

Van egy olyan szokásom, hogy minden kis bizbazt kitöltök, visszaküldök. Ha nem kerül semmibe, akkor nem veszítek vele semmit. Egyik nap viszont egyszercsak üzenetet hagytak a mobilon, hogy nyertem egy családi fotózást :) Múlt szombaton el is mentünk és kicsit keserédesen megállapíthattam, hogy Zsominál elmúlt az az időszak, amikor szimplán letettük és mosolygott (ld előzőz fotózás tavaly). Nekem úgy leszívta az energiámat, hogy totál kiütődtem (nem maradt egyhelyben, mindenhova elmászott, szóval igazi kisgyerek). Már várom, hogy megnézhessük a képeket, de elég kemény lesz azt mondani, hogy akkor azt az egyet kérjük szépen, amit nyertük (merthogy 1 képet nyertem)... amúgy iszonyú drágák ám. Nade ez van. 

 

Iszonyú jó, hogy ketté lett vágva a hét és szerdán nem dolgozom. Jön a tavasz, vagy legalább is volt már napsütés és később sötétedik. Lassan lehet menni kirándulgatni meg karbucéra (carboot sale, bolhapiac). Jövőhéten meg csak hétfőn dolgozom és juhééé! 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://danimonka.blog.hu/api/trackback/id/tr621810379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2010.03.05. 03:22:33

Te jó ég, Zsomi már beszél? :)

danimonka 2010.03.10. 17:39:25

@Ziebi: igazság szerint még nem nevezném érthető beszédnek :) azt megfigyeltük, hogy az "apa" szót mindkettőnkre használja :D és amikor megkérdezem, hogy "hol van Zsomi?" akkor magára mutat, viszont amikor azt kérdezem "hol van anya?", akkor is magára mutat :D szóval még nem egyértelmű a dolog :) de nagyon lehet élvezni az új megnyilvánulásait :)

ilga 2010.04.04. 23:28:49

Édes kisegér! Majd amikor minden lyukba - ha nem is fér bele, de megpróbálkozik vele... :-)
Aranyos, kezd igazi fiatalember lenni! :-)
süti beállítások módosítása