Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Naptár

2008
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

alakul vagy nem alakul

2008.08.24. 18:23 :: danimonka

Alakul

A vezetés mindenképp. Dani képes elviselni a bepánikolásaimat minden egyes gyakorlás előtt, így tegnap is meg ma is vezettem. Azokat az utakat járjuk be ahova eddig dolgozni jártam. Persze sikerült egyszer lefulladnom egy kereszteződésben, ahol jobbra készültem fordulni, de a szembejövőket ugye el kell előbb engedni... de ahogy visszaemlékszem mindenki nyugodtan várta, hogy elinduljak, így sikerült arra koncentrálni hogy újra beindítsam az autót. Pedig mögöttem is voltak. Végül is nem volt gáz. Ha belegondolok még bátorít is egy kicsit, hogy a háromsávos körforgalomban se volt gond... lassan lehet(ne) arra fókuszálni, hogy nézzem azt is merre megyünk :)))

Nem alakul

A beosztásom semmiképp. Szerda reggel tök nyugisan csücsülök a második buszon (mert ez már azt jelenti, hogy egyrészt megtaláltam melyik busz kell, az honnan indul és a buszvezetőnek is el tudtam magyarázni, hogy hol szeretnék leszállni és hogy szóljon), amikor csörög a telefonom. Sunny nevezetű hölgyemény hívott (ő mondja meg hogy mikor melyik patikába kell mennem... a 3 hét alatt folyamatosan ígérgeti, hogy mostmár személyesen is találkozunk, mert beugri majd oda, ahol épp vagyok és odaadja a beosztásom, ami állítólag mostmár rendszeres lesz...). Szóval kérdezi hogy épp hol vagyok, mert a patika 8-kor nyitott. Mondom neki, a buszon ülök, nekem 9 órát mondott, még a naptáromban is benne van, határozottan emlékszem rá. (valószínűleg az volt, hogy mivel a helyszínt többször módosították - aznapit is -, az időpontot elfelejtette módosítani...) Ezidáig még nem is lenne gond, csak épp a drogosok már egy órája vártak a gyógyszerészre, az asszisztens meg addig nem nyithat ki, neki kell lekezelni a helyzetet (meg a mérges embereket) meg persze a gyógyszerésznek amikor megérkezik... örültek nekem, el lehet képzelni... (egyikőjükkel fényes nappal se találkoznék egyedül az utcán...). Szóval élmény volt elkezdeni azt a napot... Amit már végképp nem tudok kommentálni az az, amikor beszéltem Paul-lal (ő a másik ilyen szervező), és mondtam neki, hogy mégegyszer nem szeretnék ilyen szituációba kerülni, akkor elkezdett nyugtatgatni, hogy semmi baj, ez előfordul...  (mi van???)
Vajon ez az egész fog javulni, vagy csak megint túl naív vagyok? Ja! Nagyon úgy tűnik, hogy nem vagyok még elég ideje ebben az országban, mert elfelejtettem egy aranyszabályt! Éspedig: mindenért neked kell utánajárnod, még azután is, ami eredetileg nem a te feladatod lenne (vagyis harcolni kell azért, ami amúgy is járna neked)! Így voltam olyan naív, hogy amikor Paul-nak bejelentettem, hogy végre regisztráltak, dolgozhatok gyógyszerészként, akkor gondoltam ők majd szólnak a központban (head office) és a fizetésem automatikusan (he-he) változni is fog (emelkedni természetesen...). Persze tegnap sikeresen pofáraestem, mert ugyanúgy a tréninges fizetést kaptam augusztusra... Csak azt nem értem, hogy ha arra olyan gyorsan le tudtak csapni, hogy bedobjanak a mélyvízbe, akkor ezt miért nem intézték? Vagy megtehették volna, hogy legalább annyit odaböfögnek nekem, hogy "figyu, fel kell hívnod a központi irodát a fizetésed miatt". Tudom, túl sokat vártam el... remélem sikerül tanulnom belőle, most persze így utólag inzézkedhetek... élmény lesz...

 

Szólj hozzá!

időjárás

2008.08.19. 22:06 :: danimonka

Gondolom, most otthon rázzátok a fejeteket, de akkor is leírom:

DE JÓ LENNE HA OLYAN MELEG LENNE ITT IS!!! Légyszi' küldjetek egy kis meleget! Itt a hétvégén be kellett fűteni, és 4 rétegben járok dolgozni! (meleg trikó+póló+blúz+kardigán vagy mellény és így nem fázok). Ennyit a nyárról...

 

Szólj hozzá!

folyt. köv.

2008.08.19. 20:57 :: danimonka

Nem igazán sikerült összehozni, hogy Dani leüljön blogolni :( de nem adom fel :)

Beosztások

Ha mesélné valaki nem hinném el. Az elmúlt két napban az eddig kedvenc patikámnak nevezett helyen a supervisor megfúrt. Valahol már nem is bánom, hogy áttettek onnan, mert baromi szar volt állandóan azt hallgatni, hogy most mi van (csak az rossz, hogy iszonyat kényelmes volt ide szembejárni dolgozni). Az egyedüli érthető dolog számomra az volt, hogy egy hatalmas káosz van a helyettesek irányításában. Nincs konkrétan egy ember aki ezzel foglalkozik, ebből kifolyólag mindenki mást mond. Ezt volt alkalmam megtapasztalni, amikor egyik reggel kaptam egy telefont, hogy az aznapi helyett máshova menjek, aztán kb 1 perc elteltével egy újabb telefon, hogy mégse menjek oda, hanem az eredeti patikába... 2 hét telt el és még ma is kaptam egy újabb (már képtelen vagyok számom tartani hanyadik) útvonal-változtató telefonhívást... és még nem is lett letisztázva... Ezt most vagy sikerül decemberig kibírni vagy elegem lesz belőlük és akkor beleszólok (húha, félelmetes voltam, igaz? :D )

Vezetés

Szombaton Dani hatalmas türelmének köszönhetően (ez igaz! :D ) gyakoroltam a vezetést. Ez még hihetetlenebb számomra (az angolok szervezési képességét már kezdem megszokni...). De most ezt így önmagában nem tudom érdekesen leírni, mert - hála Istennek - minden rendben ment, pedig még a forgalomba is kimentünk. Igaz remegett mindkét lábam utána és eszméletlenül elfáradtam. (Amúgy az autó pont attól a volt kolleganőmtől vettük meg, aki kifúrt...)

Próbálok inkább kevesebbet és gyakrabban írni :)

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása