Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Naptár

2008
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

Soha nem fog kiderülni

2008.10.03. 14:13 :: danimonka

... hogy mi történt valójában. Hétfőn hívtam a területi vezetőt (area manager), persze üzenetrögzítő. Aztán hívtam az asszisztensét (operational support manager, ez Paul. Lényegében ő dolgozik a területi vezető helyett), persze szintén üzenetrögzítő. Mindkettőre hagytam üzenetet, sűrgős visszahívást kérve. Paul vissza is hívott... nem sikerült megnyugtatnia... Mire beértem a patikába (ami nekem a 12.), addigra ott volt (mint kiderült egy ott dolgozónak elszarták a fizetését és azt kellett intéznie...). Persze sikerült totálisan eltévednem, adrenalinszintem az egekben, 38 fontból valahogy nem tudok navigációs szart venni... De akkor épp ez zavart a legkevésbé. Paul ügyködött az irodai gépen, én megpróbáltam lenyugodni, de sikerült megtalálnom a legjobb tevékenységet, amivel az ellenkezőjét értem el: felhívtam a lloyds fizetési osztályát (payroll dep.).

Valaki azt mondta nekik, hogy otthagytam a céget.

Törölve voltam a rendszerből.

Szerintetek hogy történhet meg ilyen??? Sajnos nem tudtam függetleníteni magam a történtektől... azt hittem ott esek össze. Minden hó 26-án van fizunap, ott álltam 29-én, több mint egy éve vagyok ebben a ... országban és még látni sem láttam egy rendes fizut (persze ennek hosszú előzménye van a drága kamarával). De, hogy az augusztusi fizetésemet is elszúrják, utána meg még fizut sem kapok... és mindemellett ugráltatnak össze-vissza... Paul se értette, hogy történhetett, persze próbálta megmagyarázni. Ő legalább elnézést kért, aztán mondta, hogy péntekre megkapom a fizetésem (az augusztusi különbözetet is). Erre csak annyit tudtam mondani: sajnálom, de az nem elég! (hétvégén nem részletezi a bank hogy miket vontak már le és miket nem, ezért nagy gázban voltunk. Az albérleti díj, rezsi (villany, gáz), autóbiztosítás és ingatlanadó már levonódott, de október elsején még plusszban levonódott a tv díja és a víz is. Ez utóbbi kettőt csak úgy sikerült megoldani, hogy amikor Paul-nak mondtam, hogy péntek túl késő, akkor az ottani kasszából kivett egy összeget és odaadta. Azzal el is rohantam a bankba és betettem (így tudták levonni a két utóbbit). Addigra viszont annyira kimerültem, hogy képtelen voltam a munkámra koncentrálni. (Paul közben elment)

Közben drága Margaret hívott a szerda miatt... mondtam neki a fogászatot. Pár perc múlva Paul hív a fogászat miatt (!). Igazán nem értem.. el kell nekik magyarázni, hogy egy terhes nőnek kifejezetten ajánlott hogy elmenjen a fogászatra??? Valahogy elmondtam Paul-nak, hogy miért szerda délután stb. (az érdekelte, hogy konkrét tennivaló van-e, vagy csak ellenőrzésre megyek... Konkrét, mondtam, de basszus és ha csak ellenőrzésre mennék??? gondoltam... de a kérdése az volt, hogy utána (merthogy elméletileg délelőtt dolgozom) még vissza tudnék-e menni dolgozni!!!!!!!?????? Na, ekkor beleröhögtem a telefonba! És abban a pillanatban megragadtam a lehetőséget és azt találtam mondani, hogy Paul én legszívesebben most azonnal hazamennék. Nem tudok dolgozni (lábam remegett, bőgésen túl voltam, fejem szétrobbant) Fizetést nem kaptam és még továbbra is ugráltatnak. NEM. Paul valamivel megértőbbnek mutatkozott. Ugyancsak pár perc elteltével (vagy mittudomén, az időérzékem már rég nem működött), Margaret hívott, hogy akkor ma meg holnap Manchester Road (ez a 12. patika) és szerda-csüt-péntek otthon maradok. Ez életmentő volt.

A területi vezetővel azóta sem beszéltem. Nem hívott vissza.

 

1 komment

süti beállítások módosítása