Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Naptár

2008
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

vegyesen, gyorsan

2008.11.24. 01:10 :: danimonka

Elnézést a hosszú kihagyásért...

Ma sikerült hosszabb időre netezni és önző mód írás helyett az olvasást választottam (blogokat olvastam, mivel azzal is lemaradtam jócskán)  :)

Patikában

Kim szabadsága altt egész jól megvoltunk, Paula csinálta a dolgát, én is és működött. Egy kissé aggasztott, hogy valószínűleg közben középfülgyulladása volt annak minden kellemetlenségével, de nem hagyott ki egy napot sem (mondjuk elég nagy bajban lettem volna, ha kihagy, mert össz-vissz ketten voltunk) Így Paulának se volt meg az amúgy egyórás, nemfizetett ebédszünete (ez az asszsztenseknek van). Ezért szendvicsezés és kajarendelések vegyesen előfordultak, begyűjtöttünk egy rakat étlap (menű)-szerűséget. Érdekes, hogy kettő kajálda vállal házhozszállítást, abból az egyik meg is szüntette napközben a szállítást... Paula közben hátul olyan rendet rakott, hogy akár 2 mikró is elférne, de persze nem jártam utána, hogy lehetne beszerezni egyet... Viszont volt egy pozitív élményem. A csapnál már annyi lejárt gyógyszeres zsák volt összegyűlve, hogy alig lehetett elérni a kézmosáshoz... A zsákon levő telefonszámot felhívtam, érdeklődés gyanánt, hogy mikor fogják begyűjteni. Elmagyaráztam, hogy miért kérdezem (nemrég kezdtem, helyettes vagyok, mi a szokás.. stb.), amire azt válaszolták, hogy a hónap végén esedékes (ez nov. elején volt). Erre másnap jött egy fazon, aki vigyorogva mondta, hogy kapott egy telefont, hogy ugorjon be ide, hogy elvigye a zsákokat! Ez jól esett, nagyon megörültünk neki. Azt hiszem végre valami olyasmit csináltam, ami itt nem egy egyszerű feladat (és ez most komoly... Emlékszem Sue-nak is voltak harcai valami hasonló ügyben) és mégis valamiféle "menedzseri" (vagyis patikavezetői) feladatot láttam el... pedig csak helyettes vagyok.  :) Apró örömök :)

Azóta Kim hazajött egyiptomi nyaralásából, már hárman vagyunk, ami persze könnyebb, de a kapkodása sajna megmaradt. Próbálom vele felvenni a hangot, "együttműködni", ami néha-néha még sikerül is. Az már kiderült, hogy más rendszer szerint dolgoznak (Kim és Paula), de ahogy figyelem, próbálják rugalmasan kezelni. Aranyosak, mert elkezdték szervezni a karácsonyi vacsit (minden patika szervezhet magának ilyet, személyenként 15 fontot lehet összezabálni). Igazándiból én nem is számoltam ezzel, mivel a most következő héten abbahagyom a munkát. De mindketten lelkesen nekifogtak a tervnek és engem is belevettek, ami nagyon jól esett. Azon viccelődtünk, hogy Michael-t, a szállítót is illik meghívni, csakhát vele az a gond, hogy rengeteget beszél (és hülyeségeket). De amúgy rendes. Viszont ezzel a felállással rajtam kivűl mindenki haza tud menni ebédelni vagy valahova kiugrani, úgyhogy egyedül maradtam az ebédgondommal... (még csütörtökig). Sebaj.

Itthon

Pár héttel ezelőtt átrendeztünk a hálószobát, hogy a kiságynak legyen helye. Mivel a falak tök hidegek Dani rakott fel faliszönyeget. Így nagyon megtetszett, mert olyan kis kuckós lett a szoba... Viszont 1 hét után úgy bepenészedett a fal a szőnyeg alatt, hogy le kellett szedni... (pedig azon a héten még eső sem volt! Valószínűleg magas a talajvíz és régi a ház és talán a kapilláris jelenségnek köszönhetően feljön addig a víz...) Emiatt megint át kellett rendezni a szobát, immáron faliszőnyeg nélkül... Rendesen elkeseredtem, mert hideg és rideg lett a szoba ahhoz képest... :(  Ráadásul lent, a szobában a könyvespolc mögött is felfedezhettük a penészt, meg hullámosságot a falon (meg minden "természetes" anyagon, ami a közelében volt... pl Dani kis bőr böröndje, a klarinéttokja...) Mindemellett természetesen az ablakokban folyamatosan küzdünk a penész ellen... Legszívesebben azonnal elköltöznék, de a szerződés köt...(meg amúgy sem egy egyszerű dolog a költözés... meg 35 hetesen már nem "rohangál" az ember...). 

Valami kellemesebb: régi álmom volt egy lábtartós fotel (iszonyú kényelmesek szerintem), ami az ikeában 270 font körül mozog (otthon ugyanennyi átszámítva!), az argos-ban meg kb 200 font. Na, ennyit sajnáltam kiadni érte. Viszont a helyi újságban, a hírdetéseknél volt egy ilyen (reclining armchair) meghírdetve. Összeszedtem minden bátorságom és felhívtam. Megbeszéltünk egy "megtekintést" szombatra majd, megvettük. 60 fontért. Olyan fura, hogy ilyen gyorsan és simán ment...

Ma összepakoltam a kórházi cuccost, hogy szinte csak fel kelljen kapni amikor majd riasztó van :)  Elég vicces, hogy a pakolás közben azon kaptam magam, hogy nehogy berakjak 100 ml-nél nagyobb folyadékot... (mintha a reptérre csomagolnék...)

Amúgy kezd rémisztő lenni ahogy közeleg az időpont... egyre jobban zavar, hogy nem vagyunk anyanyelvi környezetben és hogy majd vajúdás közben arra (is) kell figyelnem, hogy megértsem mit mondanak... Biztos máshogy fogom látni majd utána...  Mindenestre nagyon jó, hogy rendben van minden, Prüntyő mindennap jól megrugdos és nagyokat nyújtozik :))) Lassan már alig kapok levegőt, és ez a plussz 10-12 kiló baromi nehéz... de hát ez az "aranyteher" :)))  Jó, hogy volt 2 alkalom a kórházban, amolyan eligazítás-féle. Érdekes volt (erről majd bővebben később). Vicces, hogy mostmár 2 hetente van védőnős találkozóm (emlékszem kb. 20 hetesen összefutottam a védőnővel a helyi kisboltban és először nem ismertük meg egymást... csak ismerős volt valahonnan :D  )

Holnapra meg bejelentkezett a "health visitor"... Gondolom megnézi a lakást, meg majd tanácsokkal lát el, hát kíváncsi vagyok. Utána megyek be a patikába.

folyt.köv.

 

2 komment

süti beállítások módosítása