Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

tv műsor

2009.03.28. 00:12 :: danimonka

Érdekes műsor megy hétfőnként a bbc2-n. "Grow your own drugs" (vagyis termeszd magad a saját gyógyszered). A legjobban az tetszett, amikor csak úgy szemmértékre összekutyult 2 alkotóelemet. Mindenesetre tényleg érdekes, főleg hogy olyan országban veszik fel, ahol egyáltalán nincsenek gyógynövények a patikákban (legfeljebb tabletta formájában, de az se mindenhol) és nincs magisztrális gyógyszerkészítés sem (amit otthon a gyógyszertárban készítünk)

http://www.bbc.co.uk/programmes/b00j4j41

Bárcsak ilyen lelkesedéssel vetettem volna bele magam a drogismeretbe ;)  ... és lett volna ilyen egyszerű :)))

 

2 komment

pár kép

2009.03.27. 23:19 :: danimonka

Dani és a telefon:

és van magyar menü a telefonban! (csak az a fránya szkájp...)

Zsomi második fogása:

 

Szólj hozzá!

időjárás

2009.03.27. 00:38 :: danimonka

Mostanság erre lehetne cserélni a blog címét: "A szeles Albionban"... gyönyörűen sütött ma a nap, de olyan szél volt, hogy levitte az ember fejét :(  Tegnap meg kb 2 percig jeges eső esett irdatlan erővel. De az időjárás 70%-a szép, napsütéses...

Szólj hozzá!

itt vagyok ám

2009.03.27. 00:29 :: danimonka

Na, nem tüntem el, csak különféle akadályokat kellett leküzdeni. Egy "fantasztikus" eseménynek köszönhetően elapadt a tejem... Elég nehezen jöttem rá, mert egy borzalmas nap és éjszaka után (hétfőn hajnali 4:36-kor tudtam lefektetni Zsomit) pont a súlymérés következett (keddenként). A súlyról nem írtam még: Zsomi elég nehezen gyarapodott súlyilag. Hál' Istennek gyarapodott, csak nagyon lassan. Aztán elértük a gyönyörű 170g-os gyarapodást az egyik hét elteltével (átlag 150-200g/hét a normális), pont meg is nyugodtam, aztán a rákövetkező hétre 20g-ot fogyott... azt hittem elbőgöm magam (most 4000g kereken. A diagrammon az értékek kb 4200g-tól akár 7 kilóig terjednek az ő korát figyelembe véve). Aranyos volt a védőnő, mert a másik mérlegen is megmértük, de ott is 4 kilót mutatott. Hazaérve eldöntöttük, hogy kiegészítünk, mert ez így nem mehet tovább. Azóta kétfogásos kaját kap Zsomi: "levesnek" cici, másodiknak tápszer. Amikor tápszert kap, mindig fejek egy adagot (ezt is megkapja a következő etetésnél). Persze elég rossz érzés volt először tápszert adni (úgy meredt rám a nagy kék szemeivel, hogy ez most micsoda), de jó volt látni totál jóllakottan. Érdekes, hogy mennyire meg lehet tanulni ezeket a jeleket, így az is felismerhető (mostmár), amikor valami ilyesmi állapotban van: "Rendben, jól vagyok, de még ennék egy picit".

Szerda reggel felhívtam a védőnőm, mert tudtam, hogy a "gyerekcentrum"-tól lehet kölcsönözni elektromos mellpumpát. Nagyon rendes volt, ott rögtön megnézte van-e szabad és még aznap délelőtt beugrott vele! Dani imádja utánozni a hangját, Zsomi meg ma bealudt tőle :)

Következő kedden súlymérés. A védőnő azt mondta, ha akkorra nem lesz súlygyarapodás, akkor menjün el az orvoshoz. Jó lenne, ha nem kellene. Majd kiderül. Amúgy jóhangulatú, mosolygos a kis Picur. Szerintem minden rendben lesz.

Szeretnék írni még az itteni kereskedelem-vásárló-válság témában egy érdekeset. Hallottam, hogy otthon drágulnak a dolgok a válságnak köszönhetően. Teljesen elcsodálkoztam (megj.: nem értek a dologhoz), mert itt meg pont ugyanebből az okból lefelé mentek az árak (nem minden területen persze, de most az általános árucikkekre gondolok). Ami tetszik, hogy a boltok, szolgáltatások baromira igyekeznek vevőt csalogatni vagy megtartani. Ma például a "3" nevezetű mobilszolgáltató küldött egy mobilkészüléket csak úgy (hűségakció volt vagy valami ilyesmi. De akkor is, nem semmi)! És nem is akármilyet, érintőképernyős (nekem ez nagy szó). Egyetlenegy baja van: nem lehet vele skype-olni (csakis ezért választottuk ezt a mobilszolgáltatót, mert náluk volt olyan mobil, amibe eleve benne van a skype). Persze Dani a szakdogaírás helyett a kütyüt bizerálta, ami kiegészült az elektronikához fűződő "érdekel nagyon, de miért nem úgy működik ahogy én akarom" előadással, amit persze hatalmas káromkodások kísérnek. Felvettem a fényképezőgéppel. :)  Majd kimoderálom és felrakom... vagy mégsem?  :)

2 komment

süti beállítások módosítása