Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

útlevél

2009.04.04. 23:48 :: danimonka

Tegnap (pénteken) délelőtt úgy bealudtam Zsomival, hogy átaludtuk a postást. Ez önmagában nem fontos, csak amikor jöttem le a lépcsőn ott virított lent a piros értesítő. Ajánlott küldeményről adott hírt és csak Cleckheatonban lehetett felvenni, másnap. Zsomi otthoni anyakönyvezését és útlevélkérelmét február közepén indítottuk el és izgultunk hogy megérkezik-e minden időben (április végére). Emiatt folyamatosan nyomonkövettük az ügyet (telefonok: londoni nagykövetség, magyar bevándorlási hivatal, okmányiroda - köszi Jutka!) és megcsinálták! Kevesebb mint 2 hónap alatt! Ez önmagában is nagy szó, mivel csak az anyakönyvezésre 2 hónapot mondott a konzul. Szóval megérkezett Zsomi útlevele, 2 évre érvényes. (Vicces lesz 2 évesen a 6 hetes fotójával)

Dani megkért, hogy tegyem fel a kedvenc képét :)))

Csíkosak

4 komment

BCG-ről többek között

2009.04.01. 23:39 :: danimonka

Egy korábbi bejegyzésemben összehasonlítottam az itteni meg az otthoni oltási rendszert és a legnagyobb különbség a TBC elleni vakcina volt, konkrétan otthon adják, kötelező (még a kórházban), itt viszont nem. Egyik nap jött egy levél és behívtak BCG oltásra. Furcsáltam, de örültem neki. (nem akarok rosszmájú lenni az itteni egészségüggyel, de tényleg meglepődtem, hogy ezek szerint kiszúrták, hogy Zsomi szülei melyik országból valók és ezért Zsominak meg kell kapnia az oltást. Precíz munkavégzésre utal. Picur egészségkönyvében van egy oldal erről az oltásról és a melléírt információk alapján:

Reason for BCG (BCG oltás oka): Parent/Grandparent born in a country with a high TB rate (Szülők/nagyszülők olyan országban születtek ahol magas a TBC előfordulása)

Ez idáig rendben. Valamelyik évben otthon hallottam is hogy újra magas lett az arány, meg hát gondolom ezért is kötelező. A kíváncsiskodásom viszont nem ért véget és rákerestem. Ugyancsak a kiskönyvben jelzi, hogy a magas arány alatt a 40/100 000 -et értik. Ott van mellette egy link is, ahol ország szerint rá lehet keresni. Rákerestem. 2006-os adat, de össz-vissz 19 eset esik 100 000 emberre (Nagy-Britanniában 15)... akkor most hol van a magas arány? Na, mindegy, nem ez lesz az első amit nem értek.

www.hpa.org.uk/web/HPAweb&HPAwebStandard/HPAweb_C/1195733758290

Tegnap elautóztunk a gyerekcentrumba megmérni Zsomit. Minden rendben van, szépen hízott a kistökös. A közvetlen odavezető utcáról azt kell tudni, hogy szó szerint szlalomozni kell az utca mentén leparkoló autók között (ez egy kicsit hosszabb zsákutca). Mindig azon imádkozom, hogy épp akkor ne jöjjenek szembe... eddig megúsztam, de tegnap pont állt 2 autó és a 2 sofőr egymással beszélgetett. Nem kellett sietnem, ezért megvártam, úgy is láttak. Megköszönték, aztán próbáltam leparkolni. Odajött az egyik (aki ugyanabba az irányba ment), hogy azt tanácsolja inkább alrébb parkoljak, mert itt pont felújítanak az X-ék. Megköszöntem és menni is akartam, amikor megkérdezte: "Amerikai vagyok?" Hogy ezt miből gondolta??? Már sok országot mondtak nekem (szeretnek találgatni, a legtöbbször természetesen lengyel voltam), de hogy pont Amerika?! De aranyos volt, amikor mondtam az országom, akkor rögtön mondta, hogy egy magyart ismer és Budapestet is rögtön megemlítette. Ilyenkor örülök. Lehet, hogy csak villogtatta a tudását, de jól esett és kedves volt. :)

 

3 komment

süti beállítások módosítása