Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

otthontalanul

2009.06.26. 00:34 :: danimonka

Nem sok valóban értékes műsor van a tévében, de az a kevés nagyon ott van. Egy kétrészes dokumentumfilm ment a bbc1-en tegnap meg ma. Öt híres ember vállalta, hogy 10 napra hajléktalanná válik London utcáin. Az előzetesek felkeltették a figyelmem, úgyhogy nem a gép mellől néztem, hanem úgy hagyományosan leültem a tévé elé (régen volt ilyen) :)))

Az első rácsodálkozásunk az volt, hogy nem öt címlaplány, -fiú volt az öt önkéntes, hanem teljesen "emberi" emberek :)  (kiv. egyet). Szóval volt egy egykori teniszezőnő, egy lapkiadó, egy műsorvezető, egy színész és egy lord. Mind középkorúak és rendkívűl jómódúak. Először teljesen odavoltunk, hogy a lord (Churchill unokatestérének akárkije, dédunokaöccse vagy mi, de elég problémás viselkedéssel) - mutatták az otthonát - valóban palotában lakik - bevállalt egy ilyet...később érdekesen alakult, ő már az első éjszaka feladta, de ahogy ezt lekezelte, az durva volt (pl. egy szálloda parkolójába ment be, majd a filmkészítők ellenőrizték: nem volt ott. Vagyis kivett egy szobát... Az ő viselkedésében az volt a kiábrándító, hogy nem vállalta fel amit csinált. Végül kilépett) De nem is róla akartam írni lényegében, hanem a másik 4 emberről. Az első este kirakták őket London különböző részein, teljesen egyedül, pénz nélkül. Három napot így kellett eltölteniük. Egyedül koldulásból szerezhettek pénzt (a színész nagyon ügyes volt, felajánlotta a turistáknak hogy lefényképezi őket pár fontért/pennyért cserébe) A következő 3 napra valóban hajléktalan emberek mellé rakták őket (alkoholista, drogos, prostituált stb). Ez egyre durvább lett, míg az utolsó napokra hajléktalan szállókra rakták őket. Nagyon megrázó volt. Nálam akkor tört el a mécses, amikor az egyik szociális munkás elvitte a színészt egy temetőbe, ahol sírkővek nélkül... hatossával vannak eltemetve egykori hajléktalanok. Két dolog maradt a fejemben. Az egyik, hogy ez a négy ember baromi erős volt (persze, mindenki tisztában volt vele, hogy ők a forgatás után visszamennek a szép otthonukba, de mégis végigcsinálták (ezzel jótékonykodtak) és nagy valószínűséggel erősen kihatott a további életükre amiket tapasztaltak. A másik, hogy a valóban hajléktalanok nagyrésze azért vált hajléktalanná, mert olyanok voltak az otthoni körülmények, családi viszonyok (verés, zaklatásstb). Nagyon elszomorító. Akinek van affinitása és ideje nézze meg (szerintem a nyelvet sem fontos hozzá érteni).

5 komment

süti beállítások módosítása