Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

anyakönyvi kivonat

2009.02.01. 00:18 :: danimonka

Zsomi megkapta első hivatalos papírját! Vagyis a születési anyakönyvi kivonatot. Olyan fura volt ránézni: ott van rajta a neve, születési dátuma. Na, jó ez nem érdekes, persze, hogy rajta vannak... bocsánat, nehezen jár az agyam. Mindhárman mentünk, úgyhogy utazgattunk egy kicsit. Mint a legtöbb baba, Zsomi is teljesen elvolt az utazástól: bedurmizott és végig is aludta az egészet :)

Hazafele beugrottunk egy uszodába infókat kérni. Nekem is nagyon hiányzik az úszás, de majd Zsomival szeretnék menni babaúszásra. Jó lenne ha összejönne majd.

Egy kedves inspirációnak köszönhetően szeretnék pozitív dolgokról írni! Nagyon sok ingyenes, úgymond ajándékcsomag jár egy újszülöttnek. Most nem csupán a klf. mintatermékeket meg reklámanyagokat tartalmazó zacsira gondolok, hanem pl könyvcsomag (babának is). Ezt majd a "health visitor"-tól kell kérni. Nagyon sok cégnek (hipp, tesco stb.) van ún. babaklubja. A tesco babaklub pl egy olyan matricát küldött, amit kirakhatunk az autóra, Zsomi születésétől számítva 3 évig érvényes és a bejárathoz közelebb eső parkolóhelyek használatára jogosít fel :)))

Zsomiról még annyit, hogy fogalmam sincs hogyan, de kialakított magának egy esti lefekvési szokást. A teendők után (fürdés, szopizás) leteszem a kiságyba és ha nincs bealudva, akkor is teljesen elvan. Szépen elalszik magától és 11 vagy 11.30-ig egyhuzamban csend van! Tegnap ráadásul mégjobban megdöbbentett minket, ugyanis az éjféli tejcsizés után hajnali 5 óra után ébredt fel! Ez nagy változás a kétóránkénti szopiztatás után :)))

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

kihívás

2009.01.26. 23:47 :: danimonka

Hűűű, 3 napra egyedül leszek a kisfiammal! Szorítsatok! :)))

 

2 komment

kommentek

2009.01.26. 23:45 :: danimonka

:( amióta regisztrációt ír elő ez a honlap a kommentekhez, azóta minimálisra csökkent a beírók száma :((( de azért olvassátok, ugye?

3 komment

újabb fizetési gebasz

2009.01.26. 23:43 :: danimonka

Nem hiszem, hogy elhinném ha hallanám... úgyhogy elfogadom, ha valaki nem hiszi...

Megkaptam a fizupapírom amit már félve nyitok ki... bejött. Aki olvasta és ismeri az előzményeket, az tudja, hogy mennyi problémám volt. Röviden, emlékeztetőül csak annyi, hogy augusztus elsején kezdhettem dolgozni, mint gyógyszerész, de a lloyds simán a tréninges fizetést küldte... ezek után meg lett ígérve, hogy szeptemberben hozzárakják a különbséget... erre szeptemberben nem kaptam semmit! Utánajárások, majd soron kívűl utalták... azt gondolná az ember, hogy na, végre ezen is túl van, hátha ezek után normálisan működik majd... hát nem. Az ún. "maternity pay" vagy nevezhetem itteni gyesnek, 6 hétig jár (az általam jóval előbb megjelölt dátumtól) és a fizetés 90%-át jelenti. Persze nem ennyi volt a fizetési papíron, ezért ma felhívtam őket. Valamiért a július-augusztust veszik alapul (hogy miért, nem tudom, ezt még nyomozom), de felfigyeltem, hogy a nő a telefonban azt mondta, hogy ez egyforma... ho-ho-ho, álljunk csak meg egy picit! Mondom, nem lehet egyforma... hát neki az... na, akkor ezt tisztázzuk, mondtam, mert ez így nem fedi az igazságot. Átkapcsoltak valahova, ott a nő elég rendes volt, neki is elmagyaráztam mi a bajom, erre azt mondta, hogy akkor újra át kell számolniuk a "gyesemet"... holnap hívnak - állítólag - adategyeztetés miatt...

Szerintetek mi lehet ezen az osztályon??? Hogy dolgoznak?

 

2 komment

süti beállítások módosítása