Szalad az idő :)

a két centiből egy

Jelenlegi olvasók

Utolsó kommentek

  • danimonka: Szia Mariann, annyira kedves vagy! Konkrétan meghatódtam! Nagyon jól esett amit írtál! :) Azt hisz... (2010.09.06. 23:20) kukucs
  • mariann49: Szia, én párszor kommenteltem,nem tudom,emlékszel-e? Londonban élek,van 3 felnott gyerekem,és nagy... (2010.08.25. 22:37) kukucs
  • anyamadár: Még mindig várjuk a híreket :) ti csak rendezkedjetek, dolgozzatok, pakoljatok meg minden, aztán í... (2010.07.21. 21:11) Minden rendben!
  • danimonka: @ilga: köszi :) a bútor persze relatíve sok/nagy meg minden :) de a boltnyitás nem rossz ötlet :) ... (2010.06.15. 22:50) Minden rendben!
  • anyamadár: Várom, várom a híreket, hogy sikerült a költözés, Zsombi hogy bírja? Dani? TEEE? :) (2010.06.13. 11:29) Minden rendben!
  • Utolsó 20

Képes eseménynaptár

Blog- és honlapajánló

Reklám

Pyry konyhája
Egy megbízható blogszakácskönyv
Göncölszekér
Versmegzenésítés biztos forrásból
Írka-firka együttes
Ír, skót zene kedvelőinek Budapestről

Tudomány

Akciós potenciál
Biológia mindenkinek
Kritikus biomassza
Egy remek tudományos blog szintén mindenkinek
A béka marad
Biológiával kapcsolatos tévhitek, félismeretek tisztázása

Mindennapok

Eszti blogja
Taiwan-ról
Pyry blogja
Salt Lake City és az USA magyar szemmel
Egy őrült könyvelő
Ypszi blogja
Szemrevaló
Könyv- és filmajánló Ypszitől
Christine
Angliából
Gyermekszoba
Hasznos ötletek blogja
Bonca emlékei
Edinburgh-ról
Anyamadár blogja
Dél-Angliából

korrigálok

2009.02.15. 01:26 :: danimonka

Az "érzések" bejegyzésben eléggé pejoratívan hangzik a "felszínesebb beszélgetésekben". Nem annak szántam. Sokszor (sajnos túl sokszor) csak rövid beszélgetésre vagy csetelésre van idő, ilyenkor nem is lehet "mélyebbre" menni. :(

Szólj hozzá!

békés pillanatok

2009.02.15. 00:58 :: danimonka

Nem bííírom megállni, hogy ne tegyem fel (nem tudom, hogy kell, de megpróbálom)

Na, úgy néz ki nem megy, ezért csak a linket tudom bemásolni...


https://www.youtube.com/watch?v=m8qGetdVvik

(valamiért sokkal sötétebb lett, mint az eredeti)  :((( így nem nagyon látszik Zsomi arca.

Amúgy nem igazán tudok mit írni. A kismamák tudják, ilyenkor minden egyes nap erről szól: szopiztatás, peluscsere, alvás, büfiztetés, bömbizés, ringatás. 24 órán keresztül. Elég kemény, pedig még csak 6 hete csináljuk... :)

Amint sikerül utolérnem magam, gondoltam visszaemlékezés gyanánt leírom majd apránként a történteket, amikor megérkeztem erre a vidékre... (elég nagy vállalkozás lesz, 2007 szeptemberétől...)

 

1 komment

ááááááá

2009.02.12. 10:45 :: danimonka

Miért nem szül az ember lánya egy személyreszóló útmutatót a babája mellé???

Valahogy majdcsak túljutunk ezen az időszakon is....

Szólj hozzá!

érzések

2009.02.10. 00:42 :: danimonka

Mindig is szerettem ha tisztában vagyok az érzéseimmel. Mit, miért stb. Ez most nem műkődik. Sokat olvasni arról a "baby-blues"-ról, ami a kismamát elér(het)i szülés után. Nekem fogalmam sincs ez az-e, én egyszerűen furán érzem magam. Nehéz mit kezdeni az egymásnak teljesen ellentmondó érzésekről. Legtöbb babás oldalon (meg a felszinesebb kommunikációban) csak a pozitív oldalakról hallani. Pedig van negatív oldala is, de attól még ugyanúgy érzek a babám iránt. A paradox érzések olyanok, hogy pl. 24 órán keresztül gyönyörködnék a kisfiamban, de eszméletlen jól esik amikor végre elalszik és egy kis szünetem van. Vagy egy másik példa: a szülő nő teste a szülés után (a visszaváltozás hossza egyénenként változik, ha van). Akár tetszik akár nem, egyszerűen elváltozik (most nem írok erősebb kifejezést) :) nincs mit szépíteni, a lógó has messze nem olyan mint volt, hát nem egy szép látvány... és zavaró. Másrészről viszont még nagyobb változást is bevállalnék. Érdekes, hogy mennyire ellentmondó érzések ezek... állítólag normális...

Az izoláltság érzése engem is elért... mondjuk fogalmam sincs, hogy otthon is ugyanígy lenne-e, mert itt én a nyelv miatt érzem. Állítólag tök jó foglalkozások vannak, amikre el lehet menni és ingyenesek (babamasszás, szoptatási tanácsadás, klf. összejövetelek, ingyen ebéd hmm...) és szívesen mennék, de iszonyatosan frusztráltnak érzem magam. Egy hatalmas gát van bennem ami akadályoz abban, hogy menjek... nem értem miért... pedig szeretnék. De majd talán összeszedem magam... Zsominak biztos nagyon jó lenne.

 

 

4 komment

süti beállítások módosítása